Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Αγαπάς τη Νέα Δημοκρατία ; Μαύρισέ την για να τη σώσεις



Αν και ακούγεται οξύμωρος ο τίτλος, στις σημερινές εκλογές παίζονται πολλά μεταξύ αυτών και η διάλυση της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλη κεντροδεξιάς παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η χθεσινή αποτυχημένη συγκέντρωση στο Σύνταγμα που θύμιζε κάτι μεταξύ ιδιωτικού πάρτι και μνημοσύνου, έχει προβληματίσει  και τους πλέον αφελείς παραδοσιακούς ψηφοφόρους της που βλέπουν το κόμμα να διαλύεται με τους χειρισμούς του πρώην αποστάτη και νυν ηγέτη της.

Όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι το σημερινό πολιτικό έκτρωμα συγκυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ της διαπλοκής και των μιζών, οδηγεί την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη σε συντριβή και διάλυση.

Με την κεντροδεξιά διαλυμένη και τον ΣΥΡΙΖΑ εύκολο στόχο να διαλυθεί, λόγω πολυφωνίας, από τα κοράκια των αγορών  και τους ντόπιους συνεργάτες τους, όταν αναλάβει την εξουσία, κατανοούν ότι αυτά σημαίνουν την πλήρη διάλυση κάθε πιθανής αντίστασης στο τσουνάμι  που θ’ ακολουθήσει.

Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους δεν θα είναι λίγοι οι παραδοσιακοί δεξιοί που θα επιλέξουν είτε να απέχουν, είτε να στηρίξουν άλλους πατριωτικούς σχηματισμούς στον χώρο της κεντροδεξιάς, ως καταφύγιο ανάγκης προκειμένου να διασωθεί η κεντροδεξιά παράταξη, δίνοντας το πράσινο φως ν’ ανακινηθεί θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία για ν’ αποφευχθεί η διάλυσή της.

Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε εάν η Ένωση του Πολύδωρα και οι ΑΝΕΛ του Καμμένου θα βγουν οι κερδισμένοι της εκλογικής αναμέτρησης, θα γνωρίζουμε εάν αυτή η «ιδιότυπη  διάσωση» θα πετύχει ή εάν η κεντροδεξιά στην Ελλάδα σύντομα θ' αποτελέσει παρελθόν.
 

 
Γιάννης Μ.   
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου