Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η Βουλή δεν είναι ικανή να αποδώσει ευθύνες για το έγκλημα εναντίον της Ελλάδας

 


του  ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ    

Είναι τουλάχιστον φρικτή η συμπεριφορά μερικών εκ των μελών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, που ερευνά το σκάνδαλο της λεγόμενης «Λίστας Λαγκάρντ». Εχουν εντελώς παρεκτραπεί, και με τις πράξεις και τις δηλώσεις του έχουν «βιάσει» αυτή την ίδια τη Δημοκρατία, την οποία έπρεπε να υπηρετούν ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού.

            Το βασικό –και θα έλεγα- μοναδικό συμπέρασμα από το απαράδεκτο θέαμα, όπως παρουσιάζεται από τα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ότι από τη στιγμή που δεν σέβονται ούτε τις διαδικασίες, ούτε τους συναδέλφους τους, ΔΕΝ θα σεβαστούν και το όποιο πόρισμα καταλήξουν –εάν ποτέ δεήσουν να τερματίσουν την παράσταση του θιάσου; Αποκλείεται να το σεβαστούν.

            Η Ελλάδα είναι μία ημι-καταστρεμένη χώρα και για το κατάντημα της κάποιοι φταίνε. Σίγουρα ΔΕΝ ευθύνεται ο λαός. Οπως και στην Κύπρο, οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν είναι θύματα. Αντιθέτως πρωταγωνίστησαν στο φαγοπότι και το όργιο υπερχρέωσης του κράτους, είτε με τις αποφάσεις τους, είτε με τους μαζικούς διορισμούς, είτε με την κλοπή δημοσίου χρήματος (και στο λαό είναι γνωστοί ποιοί εισήλθαν φτωχοί στη πολιτική και ποιοί εξήλθαν πλούσιοι). Εχουν, λοιπόν, την ευθύνη και επειδή αυτοί κατήντησαν την Ελλάδα στην απαξιωμένη χώρα του σήμερα, σπρώχνοντας το λαό στη φτώχεια και την απόγνωση, δεν μπορούν να δικάσουν τους εαυτούς τους. Η πείρα του παρελθόντος είναι οδηγός για το τί θα συμβεί και τώρα και στο μέλλον. Μέσω των διαδικασιών της Βουλής δεν θα δικαστεί κανείς εκ των υπευθύνων.


            Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου. Ο πρωθυπουργός πρέπει να διορίσει ομάδα αδιάφθορων δικαστών, οι οποίοι με τη βοήθεια εισαγγελέων όπως ο Πεπόνης και ο Μουζακίτης, θα ερευνήσουν, θα δικάσουν και –εάν υπάρχουν στοιχεία- να καταδικάσουν όσους με τις πράξεις τους ευθύνονται για την οικονομική τραγωδία της χώρας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης –για να το πούμε πιό ωμά- η χώρα είναι σε οικονομικό πόλεμο και ο πρωθυπουργός πρέπει να αποδείξει στο λαό ότι δεν προστατεύει τα λαμόγια της πολιτικής

  

πηγή : mignatiou       

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου