Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Να φύγετε, να πάτε αλλού ...


Μοιάζει με κακόγουστη φάρσα αλλά δεν είναι. Μοιάζει με Οργουελικό σενάριο αλλά δεν είναι. Όπως και να προσπαθήσεις να παρομοιάσεις το, μοναδικό ίσως στον πλανήτη, φαινόμενο κάποιων ελληνόφωνων που συστηματικά ενοχλούνται και πολεμούν ότι έχει σχέση με Ελλάδα και Ελληνισμό, το πιθανότερο είναι ν’ αποτύχεις καθώς δε νομίζω ότι έχει ανάλογό του παγκόσμιο προηγούμενο.


Δεν ξέρω εάν υπάρχει άλλη χώρα στον πλανήτη που ενώ θεωρείται φυσικό οι αλλοδαποί μετανάστες να διαδηλώνουν κρατώντας τις εθνικές τους σημαίες, το να κρατούν οι έλληνες πολίτες τη σημαία της χώρας χαρακτηρίζεται ως πράξη εθνικιστική, πράξη κιτς και ότι άλλο ανάλογο μπορεί να παράγει ο νους  άρρωστου ανθρώπου. Είναι συχνότερο και φυσιολογικό να ανεμίζουν στο κέντρο της  Αθήνας  οι σημαίες του Πακιστάν, της Αλβανίας, του κάθε Πικραμενιστάν κι όχι της Ελλάδας.


Σε ποιά άλλη χώρα του πλανήτη οι πολίτες της χλευάζονται και λοιδορούνται όταν τιμούν τα εθνικά της σύμβολα ; Σε ποια αφρικανική χώρα οι πολίτες της προτιμούν να κρατούν τη σημαία άλλης χώρας αντί της δικής στους ; Αυτά που συμβαίνουν εδώ και κάποιες δεκαετίες στην Ελλάδα ξεφεύγουν απ’ τη σφαίρα της λογικής και μόνο στο χώρο της φαντασίας μπορούν να καταχωρηθούν. Μιας αρρωστημένης όμως φαντασίας που ενώ προσκυνά και αποδέχεται ότι το ξένο, απορρίπτει κάθε τι ελληνικό.

Όχι κύριοι, δεν είναι δυνατόν κάποιες  μειοψηφίες εθνομηδενιστών να επιβάλλουν τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις τους σε έναν ολόκληρο λαό. Όχι κύριοι, αν δεν σας αρέσει η Χώρα αυτή, η Σημαία της, η Ιστορία της, η Γλώσσα της και οι Παραδόσεις της, έχετε τη δυνατότητα να φύγετε, να πάτε αλλού …

Αν θεωρείται ξεπεσμό να τιμάτε ότι αντιπροσωπεύει αυτή την χώρα, να φύγετε, να πάτε εκεί που οι θεωρίες σας γίνονται πράξη, στο Πουθενακινστάν κι αφήστε εμάς, τους χωριάτες αυτής της χώρας στην αγραμματοσύνη μας. Πηγαίνετε να ασκήσετε αλλού τον πολυπολιτισμικό σας πολιτισμό και την μηδενιστική λογική σας.

Αφού τόσο πολύ κόπτεστε για την ελευθερία, αφήστε αυτή τη χώρα ελεύθερη απ τις σκοταδιστικές σας επιλογές και πηγαίνετε όπου θεωρείτε ότι σας αρέσει. Είναι δικαίωμά σας να μην έχετε πατρίδα, αλλά και δικό μας δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα των προγόνων μας. Την πατρίδα που πότισαν με αίμα, αιώνες τώρα, χιλιάδες Ελλήνων για να δικαιούσθε σήμερα να μιλάτε, ως Έλληνες κι Ελεύθεροι.

Αυτή είναι η Ελλάδα κι αν σας αρέσει, αν δεν σας αρέσει έχετε την ευχέρεια να φύγετε, να πάτε αλλού …

 

 
ΥΓ Πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά της μεταπολιτευτικής περιόδου χαρακτηρίστηκε η αγόρευση της εισαγγελέως δικαστηρίου (19/4/2013) :
«Αν δεν σας αρέσει να είστε στην Ελλάδα, να αλλάξετε χώρα. Κουκούλες φοράνε μόνο οι ρουφιάνοι και οι θρασύδειλοι», φέρεται να είπε εισαγγελικός λειτουργός, απευθυνόμενος σε δυο φοιτητές κατά τη διάρκεια δίκης τους.

 
 Ανανέωση 03/06/13 : στο ίδιο πνεύμα κι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης άσκησε σκληρή κριτική στο εθνομηδενισμό και της Μαρία Ρεπούση....Αναφερόμενος στον εθνομηδενισμό και ειδικότερα στην Μαρία Ρεπούση λέει μεταξύ άλλων: «Αν είχα δύναμη, θα έλεγα στη Ρεπούση, "είναι προσόν που ζεις στην Ελλάδα και είσαι Έλληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία..»  



 
Γιάννης Μ.       
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου