Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Η «κοινωνική συνοχή» και η συνενοχή των υποκριτών ...


Δε νομίζω να είμαι ο μόνος Έλληνας πολίτης που οργίζεται σ’ αυτόν τον  τόπο όταν διαβάζει τις δηλώσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης και ειδικότερα τις δηλώσεις από το  «αριστερό άλλοθι» του Λαμογιοκρατιστάν.


  
Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ξεφύγει εντελώς και είτε θεωρούν ότι απευθύνονται στους κομματικούς τους πιθήκους, είτε θεωρούν το σύνολο της κοινωνίας ένα κοπάδι προβάτων και τον εαυτό τους στον ρόλο του κομματοτσοπάνη.

Μετά τα ανέκδοτα με τις κόκκινες γραμμές  που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ, ξαναχτύπησαν, με νέα «μέτρα σωτηρίας». Βέβαια η περίπτωση - πρακτική τους θυμίζει την λαϊκή παροιμία «Να σε κάψω Γιάννη μ’ να σ’ αλείψω λάδι»



Τι είπαν πάλι οι ανεκδιήγητοι ;
«Στην Δημοκρατική Αριστερά θεωρούμε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε ένα μίνιμουμ επίπεδο διαβίωσης στο οποίο περιλαμβάνεται…»

Όπα ρε γαμπροί της συμφοράς. Έπρεπε να ψηφίσετε όλα αυτά τα μέτρα που κατάκαψαν την κοινωνία, για να έρθετε μετά ως σωτήρες να την αλείψετε με λάδι, προτείνοντας μέτρα αξιοπρεπούς διαβίωσης ;
Έπρεπε πρώτα να γκρεμίσετε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων για να τους τάξετε εν συνεχεία μέτρα που θα την συντηρήσουν σε ένα μίνιμουμ επίπεδο διαβίωσης;

Μετά όσα επιμελώς και επί δεκαετίες κάνατε για να διαλύσετε όλα τα στοιχεία – χαρακτηριστικά που συντελούσαν στην κοινωνική συνοχή, ερχόσαστε τώρα ως Τιμητές και σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι να την επικαλεσθείτε ;

Κάνατε τον Έλληνα επαίτη για να εμφανιστείτε ως σωτήρες και αυτό, Δεν θα σας το συγχωρέσει !

Βέβαια η απάντηση στο γιατί τα κάνατε όλα αυτά είναι απλή.

Γιατί ποτέ πιστέψατε όσα λέγατε στους πολίτες περί «αναδιάρθρωσης του κράτους», περί «αξιοκρατίας» και όσων ψευδώς κατά καιρούς εξαγγείλατε. Και όχι μόνο δεν τα πιστέψατε αλλά, κάνατε ότι μπορούσατε για να «ανδρώσετε» την πελατειακή σας πολιτική εγκλωβίζοντας χιλιάδες πολιτών στην λογική που καλά γνωρίζετε, την ρουσφετολογική εξυπηρέτηση. 

Όχι, δεν θα σας πω Αιδώς, γιατί ‘ναι λέξη που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό σας. Νέμεσις θα σας πω, μια  λέξη που ξέρετε γιατί φοβάστε !


Και ούτε θα σας προσφωνήσω Κύριοι, γιατί είναι τίτλος τιμής κι εσείς δεν είσαστε παρά Αχρείοι !


Αντι σχολίου : Κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντήσουν εάν αληθεύει η καταγγελία για τον Εθνοπατέρα ... αρχηγό τους, με τα 80 ακίνητα που έγραψε στο ΚΙΣ για να μην πληρώνει φόρους

Και, μαζέψτε τον, δεν λέει να κόψει τις παλιές συνήθειες και χαιρετά ναζιστικοτρόπως !
 
 
 
Γιάννης Μ.      
 
 






 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου